Stratégia

A tervezési munkát mindenképpen meg kell előznie egy személyes konzultációnak, ahol egyeztetésre kerülnek a megrendelő elképzelései és a szakmai lehetőségek, amiket azzal meg lehet valósítani. A legegyszerűbb szerkezettől a bonyolultabbakig szinte minden elképzelés megvalósítható, természetesen a munkára fordított idő és az árak függvényében. Amit tudni érdemes egy leendő weboldal elkészítésének menetéről:

Előkészületek

A gyors és sikeres elkészítés egyik legfontosabb feltétele a weboldalra felkerülő tartalomhoz szükséges forrásanyagok /dokumentumok, fotók/ rendelkezésre  állása.

Szintén nélkülözöhetetlen egy vázlatos stratégiai, szerkezeti elképzelés is ami alapján felépül a website navigációs rendszere és az ehhez kapcsolódó tartalom tagolt megjelenése.

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek egy része egyfajta "saját albumként" képzeli el leendő weblapját. Amellett, hogy természetesen tükröznie kell az oldalnak a megrendelő elképzeléseit, mégsem várhatjuk , hogy neki minden tekintetben legyen elegendő szakmai rálátása és gyakorlati tapasztalata e komplex feladathoz. A megvalósítást bízzuk szakemberre, hiszen ne felejtsük el, lapunk nem nekünk készül, hanem elsősorban ahhoz a célcsoporthoz szól, akiknek szolgáltatni szeretnénk, akiknek szánjuk az információinkat!

Tervezés és felépítés

Egy átlagos oldalrendszer elkészítési ideje kb. 2-4 hetet vehet igénybe. Ez idő alatt lehetősége van a megrendelőnek, hogy folyamatosan nyomon kövesse a munka menetét, hogy az elképzelések és a megvalósítás végül sikeresen találkozzanak.

Elsőként a leendő site arculata készül el, / layout, layoutok / ebben az előzetesen egyeztetett elképzelés már látható, bár még nem végleges  látványként értékelhető, ami természetesen a továbbiakban  módosítható, finomítható. A grafikai tervezés a korábban egyeztetett tartalmi struktúrát önti formába. Ezt követően építjük fel a site működő rendszerét, integráljuk a forrásanyagokat / tartalom, adatok, fotók stb./. Az ideiglenes címen elhelyezett rendszerben már interaktívan kezelhető felületek, oldalak láthatók, tesztelhetők. A site struktúrája a publikálás előtt még szabadon átszerkeszthető. Igény szerint az oldalak tovább bővíthetők dinamikus elemekkel, animációkkal, média elemekkel, űrlapokkal, modulokkal, fórum szolgáltatással, stb.

A netes felületek megjelenése, a tervezés szempontjai együtt fejlődnek más rohamosan fejlődő technológiákkal. A tervező a napi munkája során igyekszik figyelemmel kísérni az új web trendek gyors terjedését és alkalmazkodik a változó kihívásokhoz.

Publikálás

A site átadását megelőzően van még egy lehetőség apróbb módosításokra, pontosításokra.


A tesztelést követően az oldal az "élesítés" fázisába érkezett. Ekkor elhelyezzük a teljes siterendszert a megrendelő szolgáltatójánál üzembe állított tárhelyen / publikálás /. Ettől a pillanattól kezdve, már bárki számára nyilvános a honlap.

A publikált site tartalmáért minden esetben a megrendelő a felelős.

A site átadását követően természetesen további lehetőség van módosításokra, kiegészítésekre, karbantartásra, további fejlesztésekre, ami külön megállapodás kérdése.

A Freeart stúdióban készült honlaptervek, figyelembe véve az aktuális trendeket, minden esetben egyedi megjelenést hordoznak, gondosan kidolgozottak, látványvilágukkal maximálisan alkalmazkodva a tartalomhoz, segítve ezzel annak üzeneteit.