Stratégia

A tervezési munkát mindenképpen meg kell előznie egy személyes konzultációnak, ahol egyeztetésre kerülnek a megrendelő elképzelései és a szakmai lehetőségek, amiket azzal meg lehet valósítani. A legegyszerűbb szerkezettől a bonyolultabbakig szinte minden elképzelés megvalósítható, természetesen a munkára fordított idő és az árak függvényében. Amit érdemes tudni a website elkészítésének menetéről:

Előkészületek

A gyors és sikeres elkészítés egyik legfontosabb feltétele a website-ra felkerülő tartalomhoz szükséges forrásanyagok /dokumentumok, fotók/ rendelkezésre  állása.

Szintén nélkülönözhetetlen egy vázlatos stratégiai, szerkezeti elképzelés is ami alapján felépül a website navigációs rendszere és az ehhez kapcsolódó tartalom tagolt megjelenése.

Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek egy része egyfajta "saját albumként" képzeli el leendő weblapját. Amellett, hogy természetesen tükröznie kell a sitenak a megrendelő elképzeléseit, mégsem várhatjuk , hogy neki minden tekintetben legyen elegendő szakmai rálátása és gyakorlati tapasztalata e komplex feladathoz. A megvalósítást bízzuk szakemberre, hiszen ne felejtsük el, lapunk nem nekünk készül, hanem elsősorban ahhoz a célcsoporthoz szól, akiknek szolgáltatni szeretnénk, akiknek szánjuk az információinkat!

 

Tervezés és felépítés

Egy átlagos siterendszer elkészítési ideje kb. 2-4 hetet vehet igénybe. Ez idő alatt lehetősége van a megrendelőnek hogy folyamatosan nyomon kövesse a munka menetét, hogy az elképzelések és a megvalósítás végül sikeresen találkozzanak.

Elsőként a leendő site arculata készül el, / layout, layoutok / ebben az előzetesen egyeztetett elképzelés már látható, bár még nem végleges  látványként értékelhető, ami természetesen a továbbiakban  módosítható, finomítható. A grafikai tervezés a korábban egyeztetett tartalmi strukturát önti formába. Ezt követően építjük fel a site működő rendszerét, integráljuk a forrásanyagokat / tartalom, adatok, fotók stb./. Az ideiglenes címen elhelyzett rendszerben már interaktívan kezelhető felületek, oldalak láthatók, tesztelhetők. A site struktúrája a publikálás előtt még szabadon átszerkeszthető. Igény szerint az oldalak tovább bővíthetők dinamikus elemekkel, animációkkal, média elemekkel, űrlapokkal, modulokkal, fórum szolgáltatással, stb.

A netes felületek megjelenése, a tervezés szempontjai együtt fejlődnek más rohamosan fejlődő technológiákkal. A tervező a napi munkája során igyekszik figyelemmel kísérni az új web trendek gyors terjedésést és alkalmazkodik a változó kihívásokhoz.

Publikálás

A site átadását megelőzően van még egy lehetőség apróbb módosításokra, pontosításokra.


A tesztelést követően az oldal az "élesítés" fázisába érkezett. Ekkor elhelyezzük a teljes siterendszert a megrendelő szolgáltatójánál üzembe állított tárhelyen / publikálás /. Ettől a pillanattól kezdve, már bárki számára nyilvános a honlap.

A publikált site tartalmáért minden esetben a megrendelő a felelős.

A site átadását követően természetesen további lehetőség van módosításokra, kiegészítésekre, karbantartásra, további fejlesztésekre, ami külön megállapodás kérdése.

 

©2022 Freeart Stúdió. Minden jog fenntartva.

Search